VINTER TURER MED SNØSCOOTER

Vintertur med snøscooter

Vi tilbyr 6 forskjellige safariturer med snøscooter som du ser i menyen til venstre. Generelle opplysninger for alle turene er:

Termodresser, vinterstøvler og lignende, hjelm, nødvendig turutstyr, bensin og forsikring er inkludert i prisene. Førerkort er påkrevd for sjåførene. Alle våre turer kjøres i godkjente løyper. Vi har med oss dyktige lokalkjente villmarksguider som legger stor vekt på sikkerhet. Safari 5 og 6 kan utvides med flere døgn og lengre kjøring på forespørsel.

Safari 1:

En smak av Finnmarksvidda
Vi følger den gamle postruta opp på Bæskades der man får et fantastisk utsyn utover vidda. Her kan man se det spesielle arktiske vinterlyset og forhåpentligvis oppleve nordlyset på kveldsturene. Deretter går turen tilbake til Gargia fjellstue for et velsmakende samisk måltid. Turens lengde er ca. 25 kilometer. Varihet ca. 3 timer.

Safari 2:

Fra fjellstue til fjellstue
I Nordahl Griegs dikterånd kjører vi over det ville og vakre viddepartiet Bæskades til en fjellstue som tidligere lå en hard dagsmars unna. Der får vi servert kaffe og noe deilig hjemmebakt får vi starter tilbake igjen. Turens lengde er ca.60 kilometer. Varighet er ca.3 timer.

Safari 3:

Besøk samebygda Maze
Her drar vi innover Finnmarksvidda til den lille samiske bygda og inntar  en enkel lunsj. På denne turen tilbakelegger vi omlag 100 kilometer på scootersetet i naturskjønne omgivelser. Varighet ca. 6 timer.

Safari 4:

Samiske opplevelser
Som safari 3, men her får du oppleve reinsdyrene på nært hold og prøve deg på reinkappkjøring. Samene forteller om deres kultur og tar en joik, mens vi inntar et deilig samisk måltid inne i lavvoen. Varihet ca. 7 timer.

Safari 5:

Finnmarksvidda på langs
Vi kjører over Finnmarksvidda til Kautokeino. Der overnatter vi og dagen etter kan vi besøke Juhls Silvergallery for en guidet omvisning. På denne safarien tilbakelegger vi 220 kilometer på den eksotiske vidda. Varighet minimum 1 døgn.

Safari 6:

Opplev polarnatten i Lavvo
Vi drar inn til vår leir på Finnmarksvidda og får lokale råvarer tilberedt over åpen ild av vår villmarkskokk. Hvis værgudene er med oss får vi kanskje se nordlyset magiske dans over nattehimmelen. Vi kan også sette rypesnarer eller lure storfisken på isfiske. Varighet minimum 1 døgn.